Storebrand-header

Storebrandbloggen

18. juni 2010

Helseforsikring en del av løsningen

Av Jan Otto Risebrobakken, direktør for næringspolitikk i Storebrand

Private helseforsikringer er ikke en tikkende bombe under den offentlige helsetjenesten, som Steinar Westin sier til Aftenposten 8. juni 2010, men et viktig del av løsningen dersom myndighetene skal sette strengere grenser for det offentliges ansvar for helsetjenester.
Presset på helsesektoren vil øke, blant annet som følge av en aldrende befolkning og en medisinsk utvikling som gjør det mulig å behandle stadig flere lidelser. Helsedirektøren har pekt på behovet for tøffere prioriteringer, og sier også at det er nødvendig for å hindre vekst i markedet for private helseforsikringer.

Jeg mener strengere prioriteringer i den offentlige helsetjenesten øker behovet for private forsikringer. Prioritering innebærer at myndighetene setter grenser for hvor langt det offentliges ansvar strekker seg. Utover dette må folk ta ansvar selv, og da er forsikring et egnet virkemiddel. I dette perspektivet er ikke private helseforsikringer et problem, men en løsning som kan bidra til en mer hensiktsmessig arbeidsdeling mellom offentlig og privat sektor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Private helseforsikringer gjør at legene velger å jobbe på private sykehus fremfor offentlige. Dermed blir køen lenger i det offentlige...
Frode

Legg inn en kommentar

Kommenter gjerne blogginnleggene våre!