Storebrand-header

Storebrandbloggen

26. august 2011

Hjelp oss å gi mer penger til hjelpearbeidet i Afrika

Av: Bjørn Erik Sættem, informasjonssjef i Storebrand

Storebrand støtter de sultrammede på Afrikas Horn med 100.000 kroner. I tillegg vil vi gi 10 kroner for hver person som deler/liker denne saken på sin Facebookside.



Afrikas Horn opplever den verste tørken på 60 år, og øker hver dag i omfang. 12 millioner mennesker kjemper en fortvilet kamp for å overleve.

Hjelpeorganisasjonene gjør en utrolig viktig jobb med å samle inn penger for å hjelpe. De flyr ned mat og setter igang matdistribusjon. I tillegg settes det opp nødtelt, sanitæranlegg med mer.

Det er med andre ord gitt mye bistand, med det er viktig å fortsette å bidra når slike katastrofer rammer. Hver krone og hver time teller!

Derfor gir Storebrand nå 50.000 kroner til Flyktninghjelpen og like mye til Røde Kors, som vi samarbeider nært med.

DU kan gi din støtte ved å dele/like denne bloggen eller Facebook-linken på din Facebookside. Vi gir 10 kroner hvis DU gjør dette. Du kan gi støtte til Flyktningehjelpen eller Røde Kors direkte.

Hvorfor gjør vi dette? Vi i Storebrand er opptatt av å ta samfunnsansvar. For oss handler samfunnsansvar først og fremst om å opptre ansvarlig, investere bærekraftig, å utbetale pensjoner og lån samt å tilby gode forsikringer. Men vi ønsker også å bidra til en bedre verden ved å gi til gode formål. Få trenger mer støtte enn de sultrammede på Afrikas Horn.
Hjelpeorganisasjonene bidrar til å distribuere mat til de sultrammede. Begge
foto: Astrid Sehl/Flyktningehjelpen.

(Slik teller vi: Vi teller antall 'dele' og 'like' på vår Facebookside for denne saken fra 26. august til 1. september. Vi setter taket på 20.000 kroner, i tillegg til de 100.000 som vi allerede har gitt.)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bra tiltak! Lett å minne folk på sultkatastrofen på denne måten.

Anonym sa...

Veldig bra, klikk i vei folkens. Her har dere ihvertfall mulighet å gi en tier, men det finnes en konto som man kan gi mere på. God helg:)

Cecilie-Marie Holmen sa...

Flott tiltak, bor selv i Africa, og her er vi selvsagt og opptatt av katastrofen, Africa hjelper sine egne, men mere trengs!

Bjørn Erik Sættem sa...

Takk for positive kommentarer og mange dele/liker. Etter knappe to dager har over 550 delt linken og over 120 liker den. Det blir ca 7.000 kr til Afrikas Horn, i tillegg til de 100.000 kronene vi allerede har gitt. Vi håper på enda bedre spredning utover uken! Hilsen Bjørn Erik Sættem, Storebrand

Bjørn Erik Sættem, Storebrand sa...

For en interesse - vi øker vår innsats!

Etter stort engasjement blant våre nye og eksisterende Facebookfølgere har vi oppnådd 2.000 likes/shares allerede! Dette gir 120.000 kr i potten til Røde Kors og Flyktninghjelpen, som opprinnelig var vårt maksbidrag. Siden dere viser så stort engasjement gir vi ytterligere 10.000 kroner om vi får 1.000 nye del/lik. Del i dag - vi avslutter denne kampanjen torsdag kveld 1. september.

Ida Robak sa...

Veldig bra tiltak, men hvorfor tak på 20.000?

Bjørn Erik Sættem, Storebrand sa...

Hei Ida,

som det står i bloggen gir vi totalt 120.000 kr til hjelpeaksjonen for Afrikas Horn. I dag hevet vi taket til 130.000 kroner pga stort engasjement, som vi skriver i kommentarfeltet over.

Vi har satt et tak fordi vi ikke vil risikere at denne saken sprer seg i titusenvis, og vårt bidrag ville bli deretter. Da ville økonomiavdelingen vår fått fnatt, selv om dette er en viktig sak.
Hilsen Bjørn Erik Sættem, Storebrand

Blogger Admin Storebrand sa...

Giverkampanjen er avsluttet!

Etter kjempeengasjement hos dere har over 3.000 personer delt linken til denne bloggen - og vårt giverbudskap - på Facebook. I tillegg har over 400 "likt" saken.

Vi takker for deres store interesse og er stolte over at vi - med hjelp fra dere - kan overrekke 130.000 kr til Røde Kors og Flyktninghjelpens hjelpeaksjonener på Afrikas Horn.

Det er fortsatt mulig å gi støtte til hjelpeaksjonen via Røde Kors, Flyktninghjelpen og andre hjelpeorganisasjoner.

Tusen takk fra oss i Storebrand!

Bjørn Erik Sættem, Storebrand

Legg inn en kommentar

Kommenter gjerne blogginnleggene våre!