Storebrand-header

Storebrandbloggen

4. september 2012

Norges første bærekraftsfond har fått navn


            Premien ble overrukket 31. august av to av juryens
medlemmer, miljøforkjemper Gunhild A. Stordalen
og Olav Chen, fondsforvalter i Storebrand.
Av: Stina Billinger, leder for bærekraft

Var du en av de over 2 000 som sendte inn navneforslag til Storebrands nye bærekraftsfond? Nå har vinneren blitt kåret!I mai og juni avholdt vi en av Norges første navnekonkurranser i sosiale medier.

Jeg var spent på hvordan mottagelsen skulle bli – tenk om vi ikke fikk noen forslag overhode? Allerede første dagen på Twitter (under hashtagen #bærekraft) forsto jeg at jeg ikke behøvde å bekymre meg. Vi fikk inn fantastiske 2 100 bidrag og hadde aldri turt å håpe på sånt egasjement. Bærekraft er helt klart et emne som engasjerer!

Les om fondet og intervju med forvalteren på dinepenger.no og dinside.no.

Juryen, bestående av miljøforkjemper Gunhild A. Stordalen, Nina Jensen fra WWF, professor Atle Midttun, Ylva Lindberg fra Sigla, fondsforvalter Olav Chen og jeg selv hadde en lang diskusjon rundt de forslagene som kom inn, og vi var slettes ikke enige om alt – bortsett fra at vi likte ordet «smart» i navnet. Vi snakket høyt, overtalte og agiterte, og etter to timers intensive diskusjoner landet navnet til slutt på Storebrand Trippel Smart.  

Navnet forklarer juryen slik: Bærekraftige investeringer er bra for deg, det er bra for samfunnet og det er bra for fremtiden. Derfor heter fondet Storebrand Trippel Smart!

Fondet investerer i det som etter vår vurdering er de 100 mest bærekraftige selskapene i verden, og blir forvaltet av Christine T. Meisingset. Hun er tidligere leder av avdelingen for bærekraftige investeringer i Storebrand og har arbeidet i over ti år med bærekraft.

Vinner av konkurransen
Mange av de innsendte bidragene inneholdt ordet «smart». Det betyr at mange av Storebrands kunder forbinder bærekraft med noe som er smart – hvilket er gledelig for oss! Vinneren heter Trond Ivar Hansen (i midten i bildet over) og får 10 000 kroner i fondsandeler når fondet blir etablert rundt 1. oktober. Gratulerer, Trond Ivar!

Les et intervju med den miljøengasjerte vinneren på storebrand.no/bærekraft:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter gjerne blogginnleggene våre!