Storebrand-header

Storebrandbloggen

11. april 2013

Derfor får jeg ikke fly med Ryanair


Av: Stina Billinger, leder for bærekraft i Storebrand

Storebrand har utelukket flyselskapet fra sin investeringsportefølje. Derfor får heller ikke jeg som ansatt i Storebrand bestille jobbreiser hos Ryanair.


Akkurat nå er det mange diskusjoner knyttet til Ryanair i media, og vi ønsker derfor å klargjøre hvor Storebrand står i denne saken. Gjennom media har det blitt kjent at Storebrand-ansatte på nåværende tidspunkt ikke får bestille jobbreiser hos Ryanair. Årsaken til det er at Ryanair er utelukket fra vår investeringsportefølje, og at vi i samsvar med våre retningslinjer for bærekraft ikke tillater innkjøp fra selskaper som vi har utelukket. Vi har utelukket Ryanair fordi de verken driver selskapet bærekraftig, eller har kontrollsystemer for bærekraft.
For oss er det en selvfølge ikke å handle med eller fra de selskapene som er utelukket. Vi jobber systematisk for en mer bærekraftig verden, og de samme vurderingene og høye kravene gjennomsyrer hele vår virksomhet. Dette har vi lovet kundene våre, og vi er overbevist om at det er den beste måten å drive vår virksomhet på.
Ryanair er ett av totalt 128 selskaper som Storebrand har valgt ikke å investere i fordi de ikke innfrir våre krav til en bærekraftig drift. 
Forsøker med dialog
Vi forsøker alltid med dialog med selskapene før vi utelukker noen. Vi ønsker å påvirke selskapene til drive mer bærekraftig, men greier vi ikke påvirke dem i riktig retning, utelukker vi dem inntil de endrer måten de driver sin business på.
Storebrand jobber aktivt med bærekraft og har i mange år blitt rangert som et av verdens mest bærekraftige selskaper. Som kunde i Storebrand kan du være trygg på at dine spare- og pensjonspenger ikke investeres i selskaper som medvirker til brudd på menneskerettigheter, grov korrupsjon, klima og miljøskade og produksjon av kontroversielle våpen. Les mer om vårt arbeid med bærekraftige investeringer her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter gjerne blogginnleggene våre!