Storebrand-header

Storebrandbloggen

29. april 2013

Les dette før jobbintervjuet!

Pensjon er viktig, men mange aner
ikke hva de skal spørre om.
(Foto: Colourbox)


Av: Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand

Over halvparten av alle nordmenn med innskuddspensjon har minimumsordningen på to prosent. Her skal jeg forklare de som 
er pensjonsforvirret, hva dette betyr.

Skal du jobbe i et privat selskap, og dette selskapet ikke heter Statoil, så kommer du til å jobbe et sted hvor de har innskuddspensjon. Av de som har innskuddspensjon i dag, så har over halvparten en minimumsordning, også kalt en 2-prosentsordning.

Fra tidligere undersøkelser vet vi at kun én av fem spør om pensjon på jobbintervjuet. Kanskje blir det enklere hvis du vet hva du skal spørre om.

En 2-prosentsordning, hva innebærer det? Jo, det innebærer at arbeidsgiver setter av to prosent av det du tjener, altså bruttolønnen din, til pensjonssparing hvert år. Ikke helt sant, for arbeidsgiver kan først trekke fra 1G (drøyt 80 000 kroner). Så hvis du tjener 400 000 kroner i året, så vil arbeidsgiver sette inn to prosent av knappe 320 000 kroner, som utgjør omtrent 6 400 kroner i året. (Disse to prosentene trekkes ikke av lønnen din, men lønnen din angir hvor mye arbeidsgiver setter av til pensjonssparing hvert år.)

Den årlige summen på 6 400 kroner står så og forrenter seg, for eksempel i bærekraftige Storebrand-fond, frem til du blir pensjonist.

Synes du dette er en god pensjonsordning?

Kristina Picard er forbrukerøkonom i 
Storebrand.
Før du svarer på det, kan være greit å vite hva andre får. En 5-prosentsordning er ikke lenger helt uvanlig i norske bedrifter. En person med samme lønn som deg, vil da få satt av 16 000 kroner til pensjonssparing hvert år.

Si at dere begge to er 30 år i dag og at dere ønsker å gå av med pensjon ved 67 år. Har dere den samme pensjonsordningen hele livet og en normal lønnsvekst, vil du som har 2-prosentsordningen ifølge Storebrands pensjonskalkulator sitte igjen med 241 000 kroner per år når du går av med pensjon. 72 000 av disse er fra din innskuddspensjon gjennom arbeidsgiver, resten er fra folketrygden.

Han med 5-prosentsordningen vil imidlertid få utbetalt 349 000 i sitt første år som pensjonist. 180 000 kroner er fra innskuddspensjonen. Det er 108 000 kroner mer enn deg – bare det første året.

Derfor er det viktig å vite hva slags pensjonsordning bedriften du skal jobbe i har. Er det en såkalt 2-prosentsordning, må du regne med å spare selv hvert eneste år frem til du blir pensjonist. Da må i alle fall lønna være god. Uten egen sparing har du antakelig ikke nok lønn de 20-30 siste årene av ditt liv.

Pensjon er din fremtidige lønn, så glem ikke å spørre om pensjonsordningen før du signerer med din neste arbeidsgiver! Det blir lettere å spørre nå som du vet hva den i praksis vil innebære for deg og ditt liv som både lønnstaker og pensjonist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter gjerne blogginnleggene våre!