Storebrand-header

Storebrandbloggen

15. august 2013

Også unge er interessert i helseforsikring

Av: Hanne Gudding, informasjonsjef i Storebrand
Helseforsikring er "hot", og også blant dem under 30 år. Det viser en ny undersøkelse fra Storebrand. Langt over halvparten svarer at vi gjerne vil at arbeidsgiver skal dekke helseforsikring for oss – eller at vi allerede har dette dekket gjennom arbeidsgiver.

Det kan jo oppfattes som et paradoks at unge er interessert i denne type tjenester. Man skulle anta at interessen for helseforsikring øker i takt med alderen og risikoen for å bli syk.

Vi tror unge er opptatt av helseforsikring på grunn av kritikken norsk helsevesen med jevne mellomrom mottar i norske medier, og at tilliten derfor svekkes. I tillegg er dagens unge arbeidstakere opptatt av både frynsegoder og valgfrihet.VG skriver 13. august at en av fem unge utenfor arbeidslivet oppsøker psykolog eller psykiater. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Og det til tross for at vi nordmenn har mer fritid, bedre økonomi og er mer fristilte enn noen andre. Vi er ikke overrasket over disse tallene. I Storebrand Helseforsikring står faktisk aldersgruppen 20-29 år for 18 prosent av utbetalingene til psykologi. 

Fortsatt behov for forsikring
Nye tall fra Finans Norge viser at 380 000 nordmenn har en eller annen form for helseforsikring. De aller fleste har forsikringen gjennom jobben, og dette salget er økende. I Storebrand er flesteparten av de forsikrede i aldersgruppen 40-49 år, fulgt av aldersgruppen 30-39 år. 


Det er valgkamp i disse dager og i mediene kan vi lese at Høyre mener deres forslag til helsereform vil gjøre helseforsikringer overflødig.  Det tror ikke vi. Om forslaget blir en realitet vil helseforsikringsselskapene blant annet kunne finne det beste behandlingstilbudet raskt, og finansiere private egenandeler.

Det er stor forskjell på å vente maks 14 dager, som er vår garanti, sammenliknet 1 til 6 måneder, som ofte er garantitid i det offentlige. Legg til at vi har en aldrende befolkning og stadig nye behandlingsmuligheter, så forstår man at helsekøene (dessverre) ikke vil forsvinne.


Vi har de siste årene sett mange endringer i norsk helsevesen. Fritt sykehusvalg, samhandlingsreformen og IA-avtalen for å nevne noen. Ingenting av dette har påvirket salget av helseforsikring eller hvor fornøyde våre kunder er. For oss handler det rett og slett om å tilpasse forretningsmodellen, og vi applauderer alle forslag som forbedrer tilgangen og kvalitet i både offentlig og privat helsevesen.


Supplement til offentlig helsevesen
Undersøkelsen vår viser at over halvparten ikke synes det er å snike i offentlig helsekø når vi benytter helseforsikring. Etter vår oppfatning er det heller ikke det, og det skriver vi om i denne bloggen.
Det er ikke slik at pasienter med forsikring går foran i den offentlige helsekøen. De er nemlig på en helt annen behandlingsliste, i det private, og der er det ikke kø. Det fører til at flere pasienter kommer seg raskere på beina, og det er positivt både for den enkelte og for samfunnet.

Hva mener du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter gjerne blogginnleggene våre!