Storebrand-header

Storebrandbloggen

10. oktober 2013

Her går det opp et lys for mange


Av Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand

Pensjonsekspressen har vært i Kristiansand, og også der synes mange pensjon er litt vanskelig. Men etter at vi viste den nye kortfilmen vår, gikk det et lys opp for mange. Nå kan du se den her.


Pensjonsekspressen har vært i Kristiansand og snakket pensjon med sørlendingene. Og det var mange ulike spørsmål som dukket opp både på torget i Kristiansand og på pensjonsseminaret senere på dagen.

Mange kom innom oss for en vaffel og en kort pensjonsprat. (Se mange fine bilder nederst i bloggen!)  Her er noen av spørsmålene som gikk igjen på torget:

 •         Hvor får jeg full oversikt over hvilke ordninger jeg har i dag? 
  Det kan du få ved å logge inn på Nav.no. Der får du nå opp
    en oversikt både over det du har opptjent i folketrygden og gjennom arbeidsgiver. Har du pensjon i Storebrand, kan du begynne med å logge inn på Storebrand.no


 •           Hvordan vet jeg hvor mye jeg må spare? 
  Hvor mye du må spare ved siden av, avhenger av hvor god råd du ønsker å ha som pensjonist. De fleste vil erfare at de i hvert fall må spare noe for å leve det livet de ønsker etter at de slutter å jobbe. Og jo tidligere du starter, jo mindre trenger du spare hver måned. Storebrand har utviklet en pensjonskalkulator hvor du enkelt kan gå inn og finne ut omtrent hvor mye du bør spare. Prøv den gjerne og gi oss tilbakemeldinger om det er noe du ikke forstår.

 •          Hva er forskjellen på en fripolise og et pensjonskapitalbevis? 
  Begge deler er pensjon du har opptjent i et tidligere arbeidsforhold. Har du hatt ytelsespensjon et sted hvor du ikke jobber lenger, så har du en fripolise. Du vil også få en fripolise om bedriften din har endret pensjonsordning fra ytelse til innskudd. Har du hatt innskuddspensjon, så har du et pensjonskapitalbevis. Både fripolisen og pensjonskapitalbeviset forvaltes hos en pensjonsleverandør, for eksempel Storebrand. Du velger når du vil begynne å ta ut pengene, men tidligst ved fylte 62 år. I dag kan du flytte pensjonskapitalbevisene til andre leverandører, og i fremtiden vil du også kunne flytte fripolisene dine. Best oversikt over hva du har nå, får du hvis du logger inn på storebrand.no. Der får du oversikt over hva du har både fra Storebrand og fra Nav. Har du ikke pensjonsordning i Storebrand, kan sidene norskpensjon.no og nav.no hjelpe deg.

 • Enkelt forklart
  Problemet med mange artikler om pensjon, er at de ikke skrives for akkurat deg, men skal gjelde for alle uansett alder og arbeidsforhold. Dermed virker pensjon ofte urimelig komplisert. Derfor har vi laget en kort video som forklarer det enkelt. Den ble vist for mange pensjonskunder i Kristiansand, og nå viser vi den til deg.

Har du lite greie på pensjon, eller har du lyst til å forklare det enkelt for noen du kjenner? Her er den nye kortfilmen vår om pensjon:


Nedenfor kan du se bilder fra dagen vår i Kristiansand:

Været kunne vært bedre, men mange tok turen til bussen vår.

Rådgiver Arne Larsen snakker gjerne pensjon over en kaffekopp.

Lille Mohammed var ikke spesielt opptatt av pensjon, men satte pris på 
vafler og ballong.

Rågiver Liven Sandell var en av foredragsholderne på pensjonsseminaret i Kristiansand, og spørsmålene fra salen
var mange.

Marianne, Halvor og Guro klare til å snakke pensjon med Kristiansands befolkning.

Jentene på klassetur til Kristiansand poserte gjerne foran Pensjonsekspressen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter gjerne blogginnleggene våre!