Storebrand-header

Storebrandbloggen

4. februar 2014

Du kan få bedre pensjon – hvis sjefen vil

Av: Bjørn Erik Sættem, kommunikasjonssjef i Storebrand

Er du blant de 1,1 millioner arbeidstagere i privat sektor med innskuddspensjon? Da har du nå større muligheter for å få en bedre pensjon. Fra 1. januar 2014 har nemlig de maksimale sparesatsene økt. 

Først en dårlig nyhet: Det er ingen automatikk i at din bedrift øker sparesatsene selv om nye regler åpner for det. Å øke pensjonsinnskuddet med 1 prosent koster omtrent like mye som å øke lønnen med 1 prosent. Hva bedriften velger å prioritere er opp til ledelsen i samråd med de ansatte.

Hva som er smart for din arbeidsplass og hva som verdsettes av dine arbeidskolleger, avhenger av flere faktorer, blant annet alderssammensetning og lønnsnivå i bedriften. Generelt ser vi at unge personer foretrekker økt lønn i dag fremfor økt pensjon om flere tiår, mens eldre ofte vil gi avkall på litt lønnsøkning mot en noe bedre pensjon. Så økte innskuddssatser kan fort bli et tema i lønnsoppgjørene fremover, tror jeg.

De gamle og nye sparesatsene for innskuddspensjon kan illustreres slik:


Figur: Gamle og nye sparesatser i innskuddspensjon: Frem til nyttår kunne arbeidsgiver spare maksimalt 5 prosent av den ansattes lønn mellom 1 og 6 G, og ytterligere 3 prosent av lønn mellom 6 og 12 G. Fra januar økte dette beløpet til 7 prosent av lønn inntil 7,1 G, og ytterligere 18,1 prosent av lønn mellom 7,1 og 12 G. 1 G utgjør i dag 85 245 kroner. Det betyr at lønn inntil 1 023 000 kroner gir pensjonsopptjening i tjenestepensjonsordningene. En annen nyhet er at bedriftene nå selv kan velge om man gir pensjonsopptjening for lønn under 1 G – dette var ikke mulig tidligere.

Her er en blogg om hvor mye mer i pensjon du kan få i en 5 prosent-ordning sammenlignet med en 2 prosent-ordning.

Her er en blogg om fordeler og ulemper med å velge pensjon fremfor lønn.

Hva foretrekker du? Høyere lønn eller bedre pensjon? Diskuter i kommentarfeltet nedenfor!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter gjerne blogginnleggene våre!