Storebrand-header

Storebrandbloggen

5. mars 2014

Hva er en fripolise?

Av: Bjørn Erik Sættem, kommunikasjonssjef i Storebrand

Svenskene ler av oss når vi sier ordet fripolise. På svensk betyr det "fri-politi":) Vi spurte våre følgere på Facebook om de hadde en enkel forklaring på det vanskelige ordet. Her er svarene vi fikk. 



Vi fikk rundt 20 svar. Her er noen av de beste:

Svenn-Børge Vatland: En pensjonsrettighet.

Unn Kristin Johnsen: En fripolise er en pensjonsrettighet du får fra tidligere arbeidsgiver etter at du har hatt ytelsesordning gjennom arbeidsgiver.

Satvir Singh Parmar: Din fripolise er DINE penger som du IKKE får før du blir pensjonist - men du kan flytte de rundt så det er lurt å la den beste forvalteren ruge på dem i mellomtiden!

Vinneren ble Johan Ørke fra Stavanger, som svarte:





Gratulerer, Johan! Vi sender deg en ryggsekk i posten som premie:)

Alle svarene ovenfor er mer eller mindre riktige. Og vi spurte jo om en enkel forklaring.

En mer presis beskrivelse er: En fripolise er en pensjonsrettighet du har fra en ytelsesbasert tjenesteordning fra tidligere arbeidsgiver. Du kan også ha fått en fripolise dersom din arbeidsgiver har endret pensjonsordningen for de ansatte. Fripolisen gir deg en livsvarig årlig alderspensjon fra fylte 67 år.

Nye muligheter for fripoliser 
Senere i år kommer du garantert til å høre mer om fripoliser i mediene og fra livsforsikringsselskapene. Det skyldes at myndighetene i sommer åpner for at kundene kan velge å flytte fra fripolise med avkastningsgaranti til fripolise med investeringsvalg. I korte trekk innebærer dette at du selv får anledning til å bestemme hvordan midlene i fripolisen din skal forvaltes.

Over én million nordmenn har fripoliser, som til sammen er verdt ca 175 milliarder kroner. Det er mer enn hva nordmenn har plassert i frie aksjefond og rentefond.

Les mer om fripolise med investeringsvalg her.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter gjerne blogginnleggene våre!