Storebrand-header

Storebrandbloggen

11. april 2014

Hold deg i køen i påsken!

Av: Hanne Gudding, kommunikasjonssjef bank og forsikring

Det er snart påske, og mange setter seg i bilen med påskefjellet som reisemål. Samtidig som vi gleder oss til å komme frem, vil vi gjerne at bilturen skal gå raskest mulig. Vi irriterer oss over den trege trafikken og ser stadig etter muligheter der vi kan kjøre forbi bilen foran.  Kjenner du deg igjen? Kanskje – men visste du at det er svært liten tid å spare på å "snike i køen"? Vi tror mange bilister overvurderer effekten av forbikjøringer på køfylte strekninger.

Vi har nemlig regnet på hvor mye (rettere sagt: hvor lite) du sparer på å kjøre forbi: La oss ta utgangspunkt i strekningen Oslo – Hemsedal, som er rundt 22 mil lang:

Påsketrafikken er treg, og køen går i 70 kilometer i timen hele veien. Du kjører forbi 20 ganger med en fart på 100 km/t, men du må ned til 70 km/t idet du kommer inn i køen igjen.

La oss også anta at hver forbikjøring er på 500 meter, så samlet blir den totale forbikjøringsstrekningen på 10 kilometer. Dette er et eksempel på svært aggressiv kjøring, og selv da sparer du kun tre minutter på 22 mil.

Tre minutter? Hva er egentlig det? Jo, det er brøkdel av den tiden du likevel bruker på å pakke ut av bilen når du kommer frem til hytta. Eller av den tiden du bruker til å få fyr på peisen.

Tar vi med det faktum at det i fjor ble meldt inn over 7 000 skader fra personbiler i forbindelse med forbikjøringer, ifølge tall fra Finans Norge, synes vi argumentene taler for seg.

Vårt råd er derfor at du holder deg i køen! Vi forstår at veien ikke alltid er målet, men tre minutter ekstra har du tid til.

God påske!

PS: Vår kollega Ørjan Hessen, som er avbildet her i en Think elbil, trenger ikke regne på hvor mye han vil spare på forbikjøringer - han blir nok bare forbikjørt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommenter gjerne blogginnleggene våre!