Storebrand-header

Storebrandbloggen

3. september 2014

Hvilken barneforsikring skal du velge?

Av: Bjørn Erik Sættem, kommunikasjonssjef i Storebrand

Jeg har to barn og har kjøpt barneforsikring til begge. Jeg valgte ikke den billigste forsikringen, men heller ikke den dyreste. Dette la jeg vekt på.


Ulykkesforsikring, barneforsikring med uføredekning eller den dyreste varianten som inkluderer helseforsikring? Dette er de tre vanligste barneforsikringene foreldre kan velge mellom i dag.

Prisen varierer fra noen hundrelapper (ren ulykkesforsikring), til 2-3.000 kroner og helt opp mot 5.000 kroner, for den mest omfattende dekningen.

Å kun kjøpe den billigste varianten, en ren ulykkesforsikring, var ikke aktuelt for meg. Denne gir kun erstatning hvis barna blir livsvarig medisinsk ufør etter en ulykke. En ulykkesforsikring gjelder ikke dersom uførheten skyldes sykdom, noe som er langt mer vanlig.

Det viktigste for meg ved valg av barneforsikring var at den skulle forsikre barna mine mot en økonomisk katastrofe. Hva mener jeg med det? Det verst tenkelige – ut fra et økonomisk ståsted – er at barna mine er så uheldige å bli uføre i ung alder. Da vil de ikke kunne jobbe og tjene til livets opphold.

Derfor har jeg valgt en barneforsikring som har en god dekning ved uførhet – både en større engangs utbetaling når de fyller 18 år, samt en årlig uførepensjon fra de er 18 til 67 år. Dette er penger som kommer i tillegg til uførepensjonen fra folketrygden, som pr i dag er i overkant av 200.000 kroner. Det er ikke mye å leve av. De som står utenfor arbeidslivet har uansett nok utfordringer i hverdagen, om de ikke også skal slite med dårlig økonomi,  tenker jeg.

Kosestund på hytta med mine to barn.  
Å betale ekstra for å også få en helseforsikring, var jeg mindre interessert i. De gangene mine barn har vært syke har vi fått prioritet på legevakten. Vi har også kommet raskt til spesialist. Jeg vet at det kan være tilfeller hvor barn også må vente på behandling, for eksempel for å få innlagt dren i øret, og her vil en helseforsikring kunne gi rask behandling på privat sykehus. Men den risikoen tar jeg. Alternativt kan jeg bla opp noen tusenlapper og betale for behandling på et privat sykehus selv.

Hvilket selskap man bør velge overlater jeg til deg, siden jeg ikke er nøytral her. Her er noen gode artikler som har sett på de ulike barneforsikringene i markedet:

Norsk familieøkonomi (desember 2012):  Hvilken barneforsikring bør du velge? 

Dine Penger (januar 2013): Barneforsikring sikrer mot mer enn ulykker 

Smartepenger.no (mars 2014): Velg rett barneforsikring 

Klikk.no (april 2014): Bruk barnetrygden til å forsikre barna

Til sist: Her kan du lese om Storebrands utvalg av barneforsikringer
2 kommentarer:

Anonym sa...

Spørsmål: Finnes der uføreforsikringer for barn som dekker "psykiske lidelser", som Aspergers syndrom..?
Vet de fleste ikke dekker dette, men det skal være noen.
Velger å være anonym her nå, siden dette er noe jeg synes er vanskelig å spørre om uten å bli mistenkeliggjort. Vi har et barn som har hatt noe konsentrasjonsvansker, det viste seg å være pga tette ører. Det ble lagt inn dren i ørene for et halvt år siden, og tilstanden er henimot normalisert, logoped har avsluttet sin behandling og han er ferdig med ekstra oppfølging i barnehage. Henger noe etter språklig, men han har jo knapt hørt noe i 2 og 3 års alder, så dette vil han forhåpentligvis og troligens ta igjen før han blir 5. Men dette har jo fått tankene våre til å vandre litt rundt dette, om ett av våre barn skulle bli ufør som følge av f.eks Aspergers. Most unlikely, men greit å være på sikre siden. Jeg følger med på denne bloggen, så du kan fint svare her.

På forhånd takk for svar.

Bjørn Erik Sættem sa...

Hei Anonym. Storebrands uførepensjon og uførekapital på barn dekker uførhet over 50 % uansett årsak – så lenge årsaken var ukjent både for forsikrede, foreldrene og oss på tegningstidspunktet. De eneste unntakene vi har er at vi ikke dekker sykdommer som viser symptomer innenfor de første 90 dagene etter tegning og ved reservasjoner. Dette forutsetter selvfølgelig at alle helseopplysninger er gitt.

Jeg vil tro de fleste andre selskaper dekker dette på samme måte. Det du imidlertid kan være klar over er at de fleste selskaper har unntatt Asbergers syndrom som sykdom som fører til utbetaling for varig medisinsk invaliditet. Storebrand har ikke varig medisinsk invaliditet ved sykdom, så hos oss er ikke dette noen problemstilling.

Heldigvis kan en del personer med Asbergers fungere fint i enkelte jobber. Selskapet Unicus har f.eks. spesialisert seg på å ansette personer med Asbergers for å teste IT-systemer. I et slikt tilfelle vil jo uføredekningene bli redusert tilsvarende arbeidsevnen. På en annen side vil personen da også få lønn, så den økonomiske siden blir da ivaretatt.

Med hilsen Bjørn Erik Sættem, kommunikasjonssjef i Storebrand

Legg inn en kommentar

Kommenter gjerne blogginnleggene våre!